recept som dostala od manželovej kolegyne, naša rodinka /hlavne deti milujú rožteky plnené plnkami,najradšej makové/ vždy som ich robievala z kysnutého cesta, ale toto Zobraziť celý popisrecept som dostala od manželovej kolegyne, naša rodinka /hlavne deti milujú rožteky plnené plnkami,najradšej makové/ vždy som ich robievala z kysnutého cesta, ale toto sa mi zdá lepšie, odporúčam zarobiť si naraz viac dávok, u nás musím zarobiť aspoň 4 dávky a ešte nestačí ani vychladnúť a je fuč.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny spracujeme, zmiešame a 3x preložíme ako pri príprave pagáčikoch. Dáme do chladničky.
- 2
Na druhý deň rozvaľkáme, pomocou pokrievky vykrojíme koleso, ktoré si nožom rozdelíme na trojuholníky /cca 8 kusov/ a plníme ľubovoľnou plnkou / mak, orechy, tvaroch, nutela.../. Zvinieme do tvaru rožteka a dáme na plech, vyloženým papierom na pečenie, ktorý sme si potreli olejom. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do zlatista.
- 3
Po upečení ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre do ktorého sme vmiešali vanilínový cukor.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu