Pajglíky
	        Autor receptu: renata1
	         
	        
	        recept som dostala od manželovej kolegyne, naša rodinka /hlavne deti milujú rožteky plnené plnkami,najradšej makové/ vždy som ich robievala z kysnutého cesta, ale toto sa mi zdá lepšie, odporúčam zarobiť si naraz viac dávok, u nás musím zarobiť aspoň 4 dávky a ešte nestačí ani vychladnúť a je fuč. 
| 		  
				  	  
				  	25 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Všetky suroviny spracujeme, zmiešame a 3x preložíme ako pri príprave pagáčikoch. Dáme do chladničky. 
 - Na druhý deň rozvaľkáme, pomocou pokrievky vykrojíme koleso, ktoré si nožom rozdelíme na  trojuholníky /cca 8 kusov/ a plníme ľubovoľnou plnkou / mak, orechy, tvaroch, nutela.../. Zvinieme do tvaru rožteka a dáme na plech, vyloženým papierom na pečenie, ktorý sme si potreli olejom. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do zlatista. 
 - Po upečení ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre do ktorého sme vmiešali vanilínový cukor.