Foto: tetrisss
Tento recept je zo super knižky Varíme bez skúseností a vylepšený je mojou priatelľkou Ľubkou.
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku,soľ, pridáme tuky a premiesime ako drobenku, dáme smotanu a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 12 hodín v chlade.
- 2
Cesto potom vyľkáme, preložíme ako lístkové, 15 min 3x. Toto je to vylepšenie Ľubkine.
- 3
Po treťom prevalkaní, vyvaľkáme na hrúbku 0,7 až 1 cm, vykrojíme kolieska, potrieme vajcom, posolíme a dáme navrch, čo chceme, ale najradšej mandľu. Inak dá sa, ak sa nám veľmi nechce, celé cesto natrieť vajcom a nakrájať na kocky.
- 4
Poukladáme na plech a upečieme. Ak sa nám mimoriadne podaria, tak sa lístkujú ako harmonika, tentokrát sa správali slušne.
- 5
No a ked su uplne najlepsie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*****
nech sa dari :-)