Pagáče
Autor receptu: tetrisss
Tento recept je zo super knižky Varíme bez skúseností a vylepšený je mojou priatelľkou Ľubkou.
10 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Do misy nasypeme múku,soľ, pridáme tuky a premiesime ako drobenku, dáme smotanu a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 12 hodín v chlade.
- Cesto potom vyľkáme, preložíme ako lístkové, 15 min 3x. Toto je to vylepšenie Ľubkine.
- Po treťom prevalkaní, vyvaľkáme na hrúbku 0,7 až 1 cm, vykrojíme kolieska, potrieme vajcom, posolíme a dáme navrch, čo chceme, ale najradšej mandľu. Inak dá sa, ak sa nám veľmi nechce, celé cesto natrieť vajcom a nakrájať na kocky.
- Poukladáme na plech a upečieme. Ak sa nám mimoriadne podaria, tak sa lístkujú ako harmonika, tentokrát sa správali slušne.
- No a ked su uplne najlepsie.