Pagáče

Autor receptu: tetrisss

Tento recept je zo super knižky Varíme bez skúseností a vylepšený je mojou priatelľkou Ľubkou.

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku,soľ, pridáme tuky a premiesime ako drobenku, dáme smotanu a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 12 hodín v chlade.
  2. Cesto potom vyľkáme, preložíme ako lístkové, 15 min 3x. Toto je to vylepšenie Ľubkine.
  3. Po treťom prevalkaní, vyvaľkáme na hrúbku 0,7 až 1 cm, vykrojíme kolieska, potrieme vajcom, posolíme a dáme navrch, čo chceme, ale najradšej mandľu. Inak dá sa, ak sa nám veľmi nechce, celé cesto natrieť vajcom a nakrájať na kocky.
  4. Poukladáme na plech a upečieme. Ak sa nám mimoriadne podaria, tak sa lístkujú ako harmonika, tentokrát sa správali slušne.
  5. No a ked su uplne najlepsie.