Pagáče

Pagáče s mascarpone

Autor receptu: ailuj82

Veľmi chutné, jemné ako vatička. Určite stoja za vyskúšanie.

120 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie a pridáme cukor. Keď začne kvások peniť, pridáme múku, soľ, vajce, olej a 3-4 PL mascarpone. Vymiesime hladké cesto. Necháme ho hodinu kysnúť.
  2. Na pomúčenej doske vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme zvyšným mascarpone. Trochu posolíme a cesto preložíme na tretiny a pás znovu na tretiny. Po 30 minútach postup zopakujeme. Ak máme čas, tak aj 2-krát.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče. Uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami.
  4. Pagáčiky necháme podkysnúť aspoň 20 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.