Pagáče
Pagáče s mascarpone
Autor receptu: ailuj82
Veľmi chutné, jemné ako vatička. Určite stoja za vyskúšanie.
120 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie a pridáme cukor.
Keď začne kvások peniť, pridáme múku, soľ, vajce, olej a 3-4 PL mascarpone. Vymiesime hladké cesto.
Necháme ho hodinu kysnúť.
- Na pomúčenej doske vykysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme zvyšným mascarpone. Trochu posolíme a cesto preložíme na tretiny a pás znovu na tretiny. Po 30 minútach postup zopakujeme. Ak máme čas, tak aj 2-krát.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče. Uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami.
- Pagáčiky necháme podkysnúť aspoň 20 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút.