Ozdoba z reďkovky na studenú misu

kucharronald - bez fotkykucharronald, 17. februára 2011

Je to carving fruit. Znamená to vyrezávanie do ovocia. Pôvod je z Thajska. Na toto ,,umenie" by ste mali zaobstarať špeciálne pomôcky a nože. Zobraziť celý popisJe to carving fruit. Znamená to vyrezávanie do ovocia. Pôvod je z Thajska. Na toto ,,umenie" by ste mali zaobstarať špeciálne pomôcky a nože. Najhlavnejší nôž je thajský, bez ktorého by sme niekedy ani nemohli začať vyrezávanie. Milým varecháčkam stačí aj malý nožík, ktorý je dostatočne ostrý :)

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme všetky suroviny. Hnedé nože sú thajské. Potom sú tam 2 čierne nože, ktoré sú klasické domáce. Jeden je ovocný, druhý zeleninový. Zeleninový je ten rovný, a ovocný je ten druhý.

    Ozdoba z reďkovky na studenú misu - obrázok 1
  2. 2

    Z reďkovky vodorovne odkrojíme malú časť. Reďkovku potom otočíme.

    Ozdoba z reďkovky na studenú misu - obrázok 2
  3. 3

    Na dolnej časti reďkovi, kde je koreň si naznačíme thajským nožom hviezdu.

    Ozdoba z reďkovky na studenú misu - obrázok 3
  4. 4

    Potom spravíme o trochu väčšiu hviezdu, ktorá bude skoro pri tej menšej.

    Ozdoba z reďkovky na studenú misu - obrázok 4
  5. 5

    Potom pod hviezdu, kde sú medzery spravíme V, ktoré potom pomocou thajského noža vykrajujeme. Neviem to podrobnejšie opísať, ale je to dosť vidieť na fotke.

    Ozdoba z reďkovky na studenú misu - obrázok 5
  6. 6

    Potom dolu pri ,,véčka" spravíme ešte jeden rad ,,véčok". Vidieť aj na fotke.

    Ozdoba z reďkovky na studenú misu - obrázok 6
  7. 7

    Hotové ozdoby môžeme dávať na studené misy.

    Ozdoba z reďkovky na studenú misu - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
No, ja nebudem vyrezávať, to je asi práca pre odborníkov a ty sa nim určite raz staneš. Pekná reďkovčička.
bobarka
Peknéééééé! Hneď som si myslela, že to musíš robiť len Ty.
marikasu
Krásna ozdoba každej misy, toto určite vyskúšam, si veľmi šikovný :)
elisticka
Rony krasne ale to musis mat presnu a pevnu ruku :-))si sikovny !!!
tinca
Rony. si šikovný, ale treba ešte veľa trénovať, bola som na mnohých recepciách kde bolo carning frui, s otvorenou papuľkou som to sledovala, tie úžasy čo ľudia dokážu. Nech sa aj tebe darí v tejto disciplíne, ale ak chceš byť dobrý, konkurencia je strašná!!!
marianne69
....co dodat,vsetko bolo napisane predomnou,si sikovny chlap,ktory to v kuchyni vie...ja som na taketo vyrezavacky lava,okrem toho,ze som lavak:-)))
enerrgizer
na začiatok si nám dal asi niečo ľahké, ale myslím, že ja by som potreboval ešte niečo jednoduchšie :-))) vyzerá to dobre....
zdezda
peknučké, ja robievam len také obyčajné kvietky, ktoré sa roztvoria vo vode, ľakla som sa tých nožíkov :-)
kucharronald
ďakujem :)) ako píše @enerrgizer , na začiatok som chcel niečo ľahšie...odfotil som každý postup, aby to bolo ešte ľahšie :)) Dúfam, že to polovička z vás vyskúša :)
sovka62
Rony, hneď som vedela, že je to tvoja práca. A teším sa s tebou z tých nožov, teraz už z teba bude majster nad majstrov. Ja tú reďkovku teda skúsim, ale poznám sa, musím jej na vyrezávanie pripraviť veľa, lebo iste tri štvrtiny skončia nakrájané a kolieska na maslovom chlebe. Ale tá jedna štvrtina sa hádam vydarí.
cica2
je to krásne, si velmi šikovný!!!
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
nádherné. Si super.
zirafninka1
Juj, dalsiu redkvicku aj ja skusim zodrat z koze :) Pekne. Pridam aj ja mrkvickove kvietky.
nextline
Zvu vás na stránky www.nuzthajsky.cz.
Můžete si koupit kvalitní nože carvingove