Ozdoba z reďkovky na studenú misu
Autor receptu: kucharronald
Je to carving fruit. Znamená to vyrezávanie do ovocia. Pôvod je z Thajska.
Na toto ,,umenie" by ste mali zaobstarať špeciálne pomôcky a nože. Najhlavnejší nôž je thajský, bez ktorého by sme niekedy ani nemohli začať vyrezávanie. Milým varecháčkam stačí aj malý nožík, ktorý je dostatočne ostrý :)
Postup
- Pripravíme všetky suroviny. Hnedé nože sú thajské. Potom sú tam 2 čierne nože, ktoré sú klasické domáce. Jeden je ovocný, druhý zeleninový. Zeleninový je ten rovný, a ovocný je ten druhý.
- Z reďkovky vodorovne odkrojíme malú časť. Reďkovku potom otočíme.
- Na dolnej časti reďkovi, kde je koreň si naznačíme thajským nožom hviezdu.
- Potom spravíme o trochu väčšiu hviezdu, ktorá bude skoro pri tej menšej.
- Potom pod hviezdu, kde sú medzery spravíme V, ktoré potom pomocou thajského noža vykrajujeme. Neviem to podrobnejšie opísať, ale je to dosť vidieť na fotke.
- Potom dolu pri ,,véčka" spravíme ešte jeden rad ,,véčok". Vidieť aj na fotke.
- Hotové ozdoby môžeme dávať na studené misy.