Ozdoba z reďkovky na studenú misu

Autor receptu: kucharronald

Je to carving fruit. Znamená to vyrezávanie do ovocia. Pôvod je z Thajska. Na toto ,,umenie" by ste mali zaobstarať špeciálne pomôcky a nože. Najhlavnejší nôž je thajský, bez ktorého by sme niekedy ani nemohli začať vyrezávanie. Milým varecháčkam stačí aj malý nožík, ktorý je dostatočne ostrý :)

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme všetky suroviny. Hnedé nože sú thajské. Potom sú tam 2 čierne nože, ktoré sú klasické domáce. Jeden je ovocný, druhý zeleninový. Zeleninový je ten rovný, a ovocný je ten druhý.
  2. Z reďkovky vodorovne odkrojíme malú časť. Reďkovku potom otočíme.
  3. Na dolnej časti reďkovi, kde je koreň si naznačíme thajským nožom hviezdu.
  4. Potom spravíme o trochu väčšiu hviezdu, ktorá bude skoro pri tej menšej.
  5. Potom pod hviezdu, kde sú medzery spravíme V, ktoré potom pomocou thajského noža vykrajujeme. Neviem to podrobnejšie opísať, ale je to dosť vidieť na fotke.
  6. Potom dolu pri ,,véčka" spravíme ešte jeden rad ,,véčok". Vidieť aj na fotke.
  7. Hotové ozdoby môžeme dávať na studené misy.