Ovsené lievance s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Pekne nadýchané a jemné .Výborné sú ako za tepla,tak aj za studena.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky si buď zomelieme, alebo valčekom rozmrvíme. Do misky si dáme ovos, sódu, soľ cukor a acidko a zamiešame. Necháme asi 15-20 min postať, aby vločky napučali.
  2. Pridáme olej a vajcia, zamiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame. Cesto by malo byť hustejšie. Jablká nastúhame
  3. a zaniešame k vločkám.
  4. Potom opekáme na oleji z oboch strán. Lievančeky vyložíme na obrúsok, aby prebytočný olej vsiakol.
  5. Podávame poliaté medom a kto má rád tak si môže posýpať aj škoricovým cukrom.