Ovsené fašírky a fazule v rajčinovej omáčke
Autor receptu: uzaska
2 porcie |
60 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup- Fazule a vločky na noc namočíme do studenej vody (každé zvlášť).
- Fazuľu povaríme, kým nezmäkne (45 min. cca). Z vločiek, trošky soli a bujóna uvaríme hustú kašu, do ktorej minútu pred koncom varenia zamiešame PL sójovej omáčky a granulát. Odstavíme. (V priebehu varenia vločiek z nich môžeme odobrať trochu "vývaru", ktorý použijeme do fazúľ.)
- Do vychladnutej zmesi zamiešame korenie (ja som dala hocičo, od korenia na ryby po sladkú papriku), skôr viac ako menej, neoplatí sa šetriť. Pridávame múku a nakoniec mlieko - podľa potreby, ak by sa fašírky nedali tvarovať, môžeme prisypať ďalšie vločky/drť. Obalíme v troške hladkej múky.
- Smažíme z oboch strán na rozpálenom oleji.
- Na ďalšej panvici osmahneme najemno nakrájanú cibuľu, posolíme, pridáme uvarené precedené fazule, zalejeme vývarom (resp. trochou bujónu + sój. omáčky), posolíme, posypeme čiernym korením a chilli... Pridáme pretlak, zamiešame a necháme zhustnúť.
- Šalát: paprika, redkvičky, rajčiny, mrkva + slnečnica.
|