Ovsené fašírky a fazule v rajčinovej omáčke

Autor receptu: uzaska

2
porcie
60 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazule a vločky na noc namočíme do studenej vody (každé zvlášť).
  2. Fazuľu povaríme, kým nezmäkne (45 min. cca). Z vločiek, trošky soli a bujóna uvaríme hustú kašu, do ktorej minútu pred koncom varenia zamiešame PL sójovej omáčky a granulát. Odstavíme. (V priebehu varenia vločiek z nich môžeme odobrať trochu "vývaru", ktorý použijeme do fazúľ.)
  3. Do vychladnutej zmesi zamiešame korenie (ja som dala hocičo, od korenia na ryby po sladkú papriku), skôr viac ako menej, neoplatí sa šetriť. Pridávame múku a nakoniec mlieko - podľa potreby, ak by sa fašírky nedali tvarovať, môžeme prisypať ďalšie vločky/drť. Obalíme v troške hladkej múky.
  4. Smažíme z oboch strán na rozpálenom oleji.
  5. Na ďalšej panvici osmahneme najemno nakrájanú cibuľu, posolíme, pridáme uvarené precedené fazule, zalejeme vývarom (resp. trochou bujónu + sój. omáčky), posolíme, posypeme čiernym korením a chilli... Pridáme pretlak, zamiešame a necháme zhustnúť.
  6. Šalát: paprika, redkvičky, rajčiny, mrkva + slnečnica.