Ovsené cereálne guľôčky
Foto: janeg
Výborné nielen ako raňajkové cereálie, ale aj ako ľahký snack. Vegánske, bez múky.
Zdroj: Pinterest
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Chia semiačka zalejeme vodou, aby sa "napili".
- 2
Do mixéra nasypeme ovsené vločky a rozmixujeme na jemno. Ak nemáme kokosový cukor, môžeme použiť kokos s trstinovým cukrom, ktoré rozmixujeme spolu s vločkami.
- 3
Zmes presypeme do misy a pridáme zvyšné ingrediencie. Ručne vypracujeme cesto. Ak je príliš suché, pridáme vodu.
- 4
Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky. Guľôčky veľmi nenakysnú, preto ich robte želanej veľkosti.
- 5
Uložíme na plech vystlaný papierom, pečieme 15-20 minút na 170 °C. Sledujeme, či zospodu majú jemnú hnedastú farbu. Čas pečenia tiež záleží od toho, aké chrumkavé ich chceme mať.
- 6
Necháme vychladnúť a skladujeme v zatvorenej dóze alebo uzatvárateľnom sáčku.
- 7
Guľôčky si môžete pripraviť aj dopredu, zmraziť a dať piecť kedykoľvek budete mať chuť.
Tiež cereálie:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kokosový cukor sa dá kúpiť napríklad v Kauflande :) Ono je v tom recepte skôr ako zdravá náhrada sladidla, takže s trstinovým cukrom si bohate vystačíte. Ja osobne pridávam aj strúhaný kokos, pretože mám veľmi rada kokos.
Někdy se to z neznámého důvodu kousne, to je nejlepší odejít z receptu a nebo rovnou Varechy. Vrátit se později.
Ďakujem krásne :)