Ovsená kaša s banánom

Autor receptu: hektor

Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám chuť na niečo sladké ale zároveň zdravé a poriadne sýte. Dodá mi to energiu a cítim sa oveľa lepšie.

1-2
porcia
3 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca pridáme mlieko a ovsené vločky. Dáme nad oheň a začneme variť.
  2. Keď sa mlieko trochu zohreje, pridáme kúsok masla a lyžičku medu. Stále miešame aby sa nám to zospodu neprichytilo.
  3. Keď táto zmes začne vrieť, stíšime plameň a neprestávame miešať. Keď sa nám mlieko trochu odparí, pridáme banán nakrájaný na malé kocky a necháme ho tam variť približné 2-3 minútky. No musíme dať pozor aby sa mlieko nevyparilo úplne, pretože to bude veľmi husté. Potom už podľa chuti si to môžete rôzne dochutiť. Kto čo má rád. Napríklad trochu škoricového cukru, vanilky alebo čokolády.