Ovsená galette s jogurtom a čučoriedkami
Foto: johaneska
Zbožňujem galetky
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
1 hrnček (170 - 200 g) |
|
50 g |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
140 g (Milko) |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Vločky pomelieme na múku, zmiešame s makom, soľou, pridáme med, kokosový olej, spracujeme cesto a podľa potreby pridáme vodu. Dáme do fólie aspoň na 30 minút do chladničky. V tomto prípade je cesto viac lepivé ako keď použijete špaldovú celozrnnú múku.
- 2
Medzitým si jogurt vymiešame s bielkom a medom. Cesto vytvarujeme na plechu vyloženým pečiacim papierom. Je jedno aký tvar, len nech sa podobá kruhu či oválu. Nanesieme jogurtovú náplň, čučoriedky. Okraje zahneme a pečieme pri 190 stupňoch 30 minút.
Tiež galette:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Teraz je to dokonalý recept, ak dnes zoženiem tie ovsenné vločky, tak ho zrealizujem. Verím že bude výborný. :-)))
Neber to osobne, no nie každý je skúsený kuchár. Takže mladej,začínajúcej gazdinej gazdovy,to treba napísať tak, aby nemal dilemu. ;-)))
@Altyn , máš v predchádzajúcom komentári "preklep" :-)
...gazdovy je 6. p. j. č. a správne je na konci prípona mäkké "i"
Mám všetko čo je v predpise, rada by som aj upiekla tento koláč. Alebo dám bez chia, svet sa nezrúti. :)
Ďakujem za upozornenie, no povedz to tomu môjmu MT , niekedy nemám čas a prehliadne čo zase napísal podľa seba... :-)))
Vidíš, zase urobil podľa seba. Malo byť: prehliadnem. Asi ho pošlem späť do školy.:-)))))
žeby hrnček?
no mohla to byt aj hrst ... takze vdaka :)
Od autorky receptu mame udaj ohladne mnozstva pouzitych ovsennych vlociek - 1 H = 1 hrncek, co je priblizne 170 - 200 g. Tieto informacie sme doplnili aj priamo do receptu. Nech sa Vam galette vydari!