Ovocný koláč

Ovocný tart so želatínou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
45 minút
príprava
20-30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Cesto necháme odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
  2. Vychladené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vystelieme ním okrúhlu formu na tart, aby vznikol asi 3 mm vysoký okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-30 minút dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Plnka: V hrnci povaríme mlieko s vanilkou, odstavíme. Zvlášť rozšľaháme žĺtky s cukrom a na záver pridáme škrob. K žĺtkovej hmote za stáleho miešania prilejeme asi polovicu teplého mlieka. Prelejeme do hrnca so zvyšným mliekom, privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding prelejeme do misy, postupne primiešame na kúsky nakrájané maslo. Povrch krému prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kožka.
  4. Upečený vychladnutý korpus naplníme vychladnutým krémom, najlepšie to ide pomocou cukrárskeho vrecka.
  5. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Mango aj kivi ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Nektárinku nakrájame na kocky. Ovocie naaranžujeme na koláč.
  6. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a zalejeme ňou vychladnutý tart. Necháme stuhnúť.