Ovocný koláč
Ovocný tart so želatínou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
45 minút príprava |
20-30 minút na 160 °C |
Postup- Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Cesto necháme odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
- Vychladené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vystelieme ním okrúhlu formu na tart, aby vznikol asi 3 mm vysoký okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-30 minút dozlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Plnka: V hrnci povaríme mlieko s vanilkou, odstavíme. Zvlášť rozšľaháme žĺtky s cukrom a na záver pridáme škrob. K žĺtkovej hmote za stáleho miešania prilejeme asi polovicu teplého mlieka.
Prelejeme do hrnca so zvyšným mliekom, privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding prelejeme do misy, postupne primiešame na kúsky nakrájané maslo. Povrch krému prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila kožka.
- Upečený vychladnutý korpus naplníme vychladnutým krémom, najlepšie to ide pomocou cukrárskeho vrecka.
- Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Mango aj kivi ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Nektárinku nakrájame na kocky. Ovocie naaranžujeme na koláč.
- Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a zalejeme ňou vychladnutý tart. Necháme stuhnúť.
|