Ovocný šalát s orechmi a kuracími nugetkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Všetko ovocie poumývame a očistíme. Kuracie mäso umyjeme a osušíme a pokrájame na menšie kúsky. V nádobe rozšľaháme vajíčko, pridáme jogurt a nakrájané kuracie mäso, všetko spolu premiešame a odložíme do chladu.
- Odšťavíme citrón a limetu a nastrúhame do šťavy kôru z limety, pomaranča a citróna. V kastróliku na miernom ohni speníme med a odstavíme zo zdroja tepla. Potom pridáme orechy, kôru a šťavu z citrusov a necháme vychladnúť.
- Pripravíme panvicu na mierny oheň a pridáme olej, keď je rozohriaty, poukladáme naň kuracie kúsky marinované v jogurte a opekáme asi 2 až 3 minúty z každej strany. Očistené ovocie nakrájame podľa potreby a poukladáme na taniere, medový nálev s orechmi nalejeme na ovocie a ozdobíme čerstvou mätou.
- Keď je mäso opečené z každej strany, vyberieme ho z panvice a vyváľame v pripravenom müsli. Poukladáme na pripravený ovocný tanier a podávame.
|