Ovocný šalát s orechmi a kuracími nugetkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetko ovocie poumývame a očistíme. Kuracie mäso umyjeme a osušíme a pokrájame na menšie kúsky. V nádobe rozšľaháme vajíčko, pridáme jogurt a nakrájané kuracie mäso, všetko spolu premiešame a odložíme do chladu.
  2. Odšťavíme citrón a limetu a nastrúhame do šťavy kôru z limety, pomaranča a citróna. V kastróliku na miernom ohni speníme med a odstavíme zo zdroja tepla. Potom pridáme orechy, kôru a šťavu z citrusov a necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme panvicu na mierny oheň a pridáme olej, keď je rozohriaty, poukladáme naň kuracie kúsky marinované v jogurte a opekáme asi 2 až 3 minúty z každej strany. Očistené ovocie nakrájame podľa potreby a poukladáme na taniere, medový nálev s orechmi nalejeme na ovocie a ozdobíme čerstvou mätou.
  4. Keď je mäso opečené z každej strany, vyberieme ho z panvice a vyváľame v pripravenom müsli. Poukladáme na pripravený ovocný tanier a podávame.