Ovocný koláč s kokosovou mrveničkou fotorecept

mirkatarby - fotkamirkatarby, 2. marca 2016

Niečo chutné a voňavučké, jednoduché na prípravu. Kysnuté cesto bez kysnutia. Inšpiráciu mám z knihy Múčniky. Nemám rada zložité a zdĺhavé postupy, preto ma recept zaujal. Pri použití kuchynského robota je to rýchlovka.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
50 g
125 ml
100 ml
21 g
0,25 ČL
1 ks
0,5 ks
Plnka:
600 g
1 PL
1 PL
Mrvenička:
80 g
80 g
80 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme mrveničku.Múku,cukor,kokos zmiešame a pridáme maslo.Vypracujeme rukami mrveničku.

    Ovocný koláč s kokosovou mrveničkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vlažného mlieka,lyžice cukru a droždia urobíme kvások.Múku preosejeme,pridáme zvyšný cukor, soľ,kypriaci prášok.Pridáme olej,vajíčko a kvások.Vymiesime hladké cesto.Robotom je to za 3 minúty hotové.

    Ovocný koláč s kokosovou mrveničkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pracovnej doske cesto ešte raz rukami premiesime a vytvarujeme do formy akú máme.Preložíme na plech namastený olejom, rozložíme rovnomerne ovocie,ktoré sme zmiešali s múkou a cukrom.Na plnku sa hodí rôzne ovocie,určite je čerstvé lepšie,ale mala som mrazené černice a trochu čerešní,tak bolo rozhodnuté.

    Ovocný koláč s kokosovou mrveničkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec posypeme mrveničkou a dáme do predhriatej rúry piecť na 30 minút.

    Ovocný koláč s kokosovou mrveničkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A hotovo.Môžme servírovať.

    Ovocný koláč s kokosovou mrveničkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Krasny kolacik, este som nerobila mrvenicku s kokosom, ktory mame velmi radi - takze urcite vyskusam podla Teba. Len sa mi zda trochu privela oleja (200 ml) na 300 g muky. Ma to tak byt?
@Branka (2.3.2016 15:38)
Mrazené ovocie vždy vyberiem na začiatku prípravy,prepláchnem vodou a nechám odkvapkať.Kým sa urobí cesto,tak je už rozmrazené.Ináč drobné bobuľové ovocie určite nepustí veľa vody,takže aj zamrazené nič nepokazí.Iné ovocie ani nezamrazujem.Navyše tá trocha cukru a múky prebytočnú vodu vsaje.
Ja vyberám ovocie z mrazničky tesne pred uložením na cesto a nezdá sa mi, že by bolo cesto mokré. Niečo sa vpije do posýpky a niečo sa pri pečení odparí.

Pridaj komentár k receptu: