Foto: mirkatarby
Niečo chutné a voňavučké, jednoduché na prípravu. Kysnuté cesto bez kysnutia. Inšpiráciu mám z knihy Múčniky. Nemám rada zložité a zdĺhavé postupy, preto ma Zobraziť celý popisNiečo chutné a voňavučké, jednoduché na prípravu. Kysnuté cesto bez kysnutia. Inšpiráciu mám z knihy Múčniky. Nemám rada zložité a zdĺhavé postupy, preto ma recept zaujal. Pri použití kuchynského robota je to rýchlovka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
50 g |
|
125 ml |
|
100 ml |
|
21 g |
|
0,25 ČL |
|
1 ks |
|
0,5 ks |
|
Plnka: | |
600 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Mrvenička: | |
80 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme mrveničku.Múku,cukor,kokos zmiešame a pridáme maslo.Vypracujeme rukami mrveničku.
-
2
Z vlažného mlieka,lyžice cukru a droždia urobíme kvások.Múku preosejeme,pridáme zvyšný cukor, soľ,kypriaci prášok.Pridáme olej,vajíčko a kvások.Vymiesime hladké cesto.Robotom je to za 3 minúty hotové.
-
3
Na pracovnej doske cesto ešte raz rukami premiesime a vytvarujeme do formy akú máme.Preložíme na plech namastený olejom, rozložíme rovnomerne ovocie,ktoré sme zmiešali s múkou a cukrom.Na plnku sa hodí rôzne ovocie,určite je čerstvé lepšie,ale mala som mrazené černice a trochu čerešní,tak bolo rozhodnuté.
-
4
Nakoniec posypeme mrveničkou a dáme do predhriatej rúry piecť na 30 minút.
-
5
A hotovo.Môžme servírovať.
Ďakujem za upozornenie,200 ml ide na celú dávku,teda 600 g múky.Teraz som robila len polovičnú.Už som to opravila.
Mrazené ovocie vždy vyberiem na začiatku prípravy,prepláchnem vodou a nechám odkvapkať.Kým sa urobí cesto,tak je už rozmrazené.Ináč drobné bobuľové ovocie určite nepustí veľa vody,takže aj zamrazené nič nepokazí.Iné ovocie ani nezamrazujem.Navyše tá trocha cukru a múky prebytočnú vodu vsaje.