Ovocný koláč

Ovocný koláč pre začiatočníkov (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Odpozeraný z YT a tento jednoduchý koláč pridávam pre deti, ktoré to hravo zvládnu. Lebo pečenie je hrou :-)

5
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Základom koláča je, že všetko má mať izbovú teplotu, aj vajíčka, jogurt. Budeme potrebovať:
  2. Ešte chýba olej a ovocie. Ja som robila bezlepkový a polohrubú múku som mala len kukuričnú, tak som dala 2 tégliky a pridala hladkú Promix. Ale na YT robili z polohrubej pšeničnej. Takže do misky dám jogurt, téglik umyjem, vyutieram a to bude naša mierka.
  3. A pridávam preosiatu múku a postupne všetko. Ja som dala cukor trstinový len 1 téglik, lebo cukor všade uberám. Prášok do pečiva zmiešam s múkou, vajíčka som trocha vyšľahala v hrnčeku a všetko pomaly vymiešala na hladkú hmotu.
  4. Ja som mala doma len hrozno a banány, na YT robili so slivkami. Po vymiešaní cesta (ručne, nie mixér) sa mi vybil mobil, tak hustotu cesta som nefotila, ale veď to deti zvládnu. A vybrala som hrozno a hrozienka. Rúru vyhrejem na 180 °C ešte pred miešaním cesta.
  5. Hrozna som mala málo, tak polovicu koláča som doplnila hrozienkami. Ale čerstvé ovocie je určite lepšie. Cesto vylejem na plech s papierom na pečenie a tu je finále.
  6. Piekla som na plechu o rozmere 20x30 cm, na 180 °C asi 10 min a potom som stíšila na 170 °C a dopekala ešte asi 30 min. Špajľou sa môže vyskúšať, ak je suchá, tak je koláč hotový. Deti, pečte a prekvapte rodinu, lebo pečenie je hrou :-). Koláč je rýchly a jednoduchý. Krájala som ešte teplý a to sa nemá. Treba ho nechať vychladnúť a potom sú kúsky koláča úhľadnejšie.