Tento osviežujúci cheesecake s broskyňami a malinami, som pripravila pre mojich najbližších na rozlúčku pred odchodom na jazykový pobyt a všetkým veľmi chutil, tak Zobraziť celý popisTento osviežujúci cheesecake s broskyňami a malinami, som pripravila pre mojich najbližších na rozlúčku pred odchodom na jazykový pobyt a všetkým veľmi chutil, tak som sa rozhodla s ním podeliť.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 125 g |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 80 g |
|
| 50 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
| 300 ml |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Rozmrvíme si keksíky a maslo rozpustíme na miernom ohni. Rozpustené maslo pridáme do rozmrvených keksíkov a zamiešame. Do tortovej formy dobre utlačíme keksíkovú zmes a dáme na chvíľku do chladničky.
- 2
Pripravíme si plnku. V miske zmiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor, stred z vanilkového lusku, citrónovú šťavu a múku. Do dobre vymiešanej plnky pridáme vajíčka a natrieme na sušienkové cesto.
- 3
Do vopred vyhriatej rúry vložíme cheesecake a pečieme najskôr pri 200 stupňoch 15 minút, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Po upečení necháme cheesecake ešte asi 15 minút v otvorenej rúre.
- 4
Upečený cheesecake nacháme vychladnúť a poukladáme ovocie.
- 5
Zmiešame 300 ml vody a 200 ml šťavy z kompótu ( ja som zvolila černicovú ) a dáme variť. Chvíľku povaríme a pridáme zlatý klas, miešame kým poleva nemá stredne hustú konzistenciu. Necháme trošku vychladnúť a dáme na ovocie. Cheesecake vložíme na 2 - 3 hodinky do chladničky a môžeme krájať. Prajem dobrú chuť.
- 2









Diskusia k receptu