Ovocný cheesecake

Autor receptu: kika22222

Tento osviežujúci cheesecake s broskyňami a malinami, som pripravila pre mojich najbližších na rozlúčku pred odchodom na jazykový pobyt a všetkým veľmi chutil, tak som sa rozhodla s ním podeliť.

90 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rozmrvíme si keksíky a maslo rozpustíme na miernom ohni. Rozpustené maslo pridáme do rozmrvených keksíkov a zamiešame. Do tortovej formy dobre utlačíme keksíkovú zmes a dáme na chvíľku do chladničky.
  2. Pripravíme si plnku. V miske zmiešame tvaroh, mascarpone, práškový cukor, stred z vanilkového lusku, citrónovú šťavu a múku. Do dobre vymiešanej plnky pridáme vajíčka a natrieme na sušienkové cesto.
  3. Do vopred vyhriatej rúry vložíme cheesecake a pečieme najskôr pri 200 stupňoch 15 minút, potom znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Po upečení necháme cheesecake ešte asi 15 minút v otvorenej rúre.
  4. Upečený cheesecake nacháme vychladnúť a poukladáme ovocie.
  5. Zmiešame 300 ml vody a 200 ml šťavy z kompótu ( ja som zvolila černicovú ) a dáme variť. Chvíľku povaríme a pridáme zlatý klas, miešame kým poleva nemá stredne hustú konzistenciu. Necháme trošku vychladnúť a dáme na ovocie. Cheesecake vložíme na 2 - 3 hodinky do chladničky a môžeme krájať. Prajem dobrú chuť.