Ovocný cheesecake

cukrárka Lucia Mišková
, 6. mája 2011
Ovocný cheesecake
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

155 g (napr Bebe)
70 g
250 ml z ľubovolného ovocia
250 ml
12 g
150 g
370 g
Poleva:
250 g
100 g
8 g




Postup

  1. 1

    Keksy rozmrvíme a zmiešame s maslom. Dáme rovnomerne do tortovej formy vystlanej papierom. Necháme stuhnúť v chladničke. Želatínu necháme v studenej vode zmäknúť asi 10 minút.

  2. 2

    Syr vymiešame s cukrom do hladkej hmoty. Pyré zohrejeme na asi 60 °C, odstavíme a vmiešame želatínu. Ovocnú zmes spojíme so syrovou a vyšľaháme do hladka. Zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.

  3. 3

    Zmes vylejeme do formy a necháme stuhnúť. Zahrejeme druhú časť ovocného pyré s cukrom a zmiešame so želatínou. Vylejeme na stuhnutú tortu a necháme znova stuhnúť.

Diskusia k receptu

zzdravo
nadherny a musi byt aj chutny, skoda, ze ja takyto teraz nemozem.
jeka
nádherne chutný,dakujem ,už sa ukladá na vyskušanie
tothka
Veľmi sa mi páči, iba neviem aký je syr nátierkový mäkký, poradí mi niekto ? Rada by som ho vyskúšala.
domci4
ako sa dá takto pekne nakrájať, keď ma byť v gulatej forme?
jozka2
je tu kazdydruhy recept cheese cake a ani jeden nie je pravy preco davame nazvy kolacov ku ktorym tento nazov nepatri.Toto zlozenie nie je k nazvu cheese cake.Ci chceme byt zaujimavy.
evelinka88
jozka2 no asi len ty chceš byť zaujímavý keď tu vypisuješ takéto trapotiny. KAŽDÝ vie, že to nie je pravý cheese cake a nerozdrapuje sa tu!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia