Ovocný cheesecake

Ovocný cheesecake so šľahačkou

Autor receptu: bakingtherapy

Dokonalý letný recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

10
porcií
90 minút
príprava
50 minút
na 180-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom, utľapkáme na dno formy (26 cm x 26 cm) a pečieme 5 minút na 180 °C.
  2. 150 g ovocia varíme s lyžicou trstinového cukru. Mascarpone, tvaroh, smotanu, vanilkový a trstinový cukor spolu premiešame, potom pridáme šťavu z citróna a vajcia a poriadne spolu premixujeme.
  3. Na upečený korpus vylejeme polovicu krému, potom pridáme uvarené ovocie a nalejeme zvyšný krém. Na vrch ešte poukladáme zvyšné ovocie. Pečieme na plechu s vodou cca 50 minút na 160 °C.
  4. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a natrieme ju na dobre vychladený cheesecake. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.