Ovocný cheesecake
Ovocný cheesecake so šľahačkou
Autor receptu: bakingtherapy
Dokonalý letný recept, ktorý poteší vaše
chuťové poháriky.
10 porcií |
90 minút príprava |
50 minút na 180-160 °C |
Postup
- Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom, utľapkáme na dno formy (26 cm x 26 cm) a pečieme 5 minút na 180 °C.
- 150 g ovocia varíme s lyžicou trstinového cukru. Mascarpone, tvaroh, smotanu, vanilkový a trstinový cukor spolu premiešame, potom pridáme šťavu z citróna a vajcia a poriadne spolu premixujeme.
- Na upečený korpus vylejeme polovicu krému, potom pridáme uvarené ovocie a nalejeme zvyšný krém. Na vrch ešte poukladáme zvyšné ovocie. Pečieme na plechu s vodou cca 50 minút na 160 °C.
- Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a natrieme ju na dobre vychladený cheesecake. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.