Tartaletky
Ovocné tartaletky s tvarohovým krémom
Autor receptu: redakcia
24 porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: V miske rozmrvíme múku a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním
dno a boky okrúhlych formičiek s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 10 cm). Pečieme 10 minút pri
180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť
„perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa
nezdvihlo. Keď upečené korpusy vychladnú, opatrne
ich vyberieme z formičiek.
- Krém: Tvaroh pretlačíme cez sitko. Mascarpone
so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame
vanilkovú pastu a tvaroh. Krém nanesieme na korpusy a ozdobíme čerstvým ovocím.
|