Ovocné sušienky mandľové (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Mali sme chuť na niečo sladké,mandle zvýšili od vianoc a kandizované ovocie tiež...sušienky sa podobajú marokánkam s rozdielom,že majú viac ovocia.

24 ks
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si zmes ovocia...
  2. Rúru vyhrejeme na 190°C a pripravíme 2 plechy s pečiacim papierom.Na miernom plameni nahrejeme maslo s práškovým cukrom a mliekom.Keď sa maslo roztopí,pridáme všetky suroviny,okrem čokolády.Tá bude len na namáčanie sušienok zo spodnej strany.Ja som nedávala lupienky,ale posekané a strúhané mandle.Čerešne a slivky som nakrájala a pridávala do vlažného mlieka,ďumbier som postrúhala na jemno asi 3 cm len pre príchuť.Brusnice som namočila asi na 3O min.,až potom som pridala a tvorila som zmes hustoty asi ako na marokánky a nepridŕžala som sa prísne určenej gramáže.
  3. Zmes nanášame na plech lyžicou s odstupom medzi kolieskami asi 7 cm,lebo zväčšia objem.Piekla som na 190°C asi 1O min.,pokiaľ okraje nezískali zlatohnedú farbu a kým trocha stvrdli.
  4. Po upečení som ich nechala na plechu chladnúť a vtedy za horúca sa môžu opravovať do menšieho tvaru,resp.nerovnomerne roztečené upraviť do kruhu pomocou noža.Úplne vychladnuté sušienky sa môžu máčať v čokoláde,alebo potierať štetcom,ako som ja robila.Z uvedených surovím som mala 24 ks sušienok. Dobrú chuť!