Ovocné čotoje

Autor receptu: 58vlasta

Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma,/ veď aký by to bol obed bez dobrého záveru/, tak urobím narýchlo tento recept...Veď chuť na sladké je u mňa stále...

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablká očistím a nakrájam na štvrtiny, banány olúpané pokrájam na viac kusov, pomaranč olúpaný rozdelím na mesiačiky. Do nádoby z jenského skla alebo na panvicu dám maslo a vanilkový cukor, klinčeky a trochu skaramelizujem. Pridám ovocie, 1 -2 minúty ho poobraciam v masielku a zalejem vínom/aké máme/ a trochu to za občasného miešania podusím, aby nám zostalo menej šťavy na panvici.
  2. Potom ovocie aj so šťavou rozdelím na taniere a ozdobím šľahačkou a strúhanou čokoládou /príp. kakaom, grankom/.
  3. Môže byť aj bez masla, len do vína dať vanilk. cukor a klinčeky a ovocie trochu povariť a ozdobiť. Ovocie môžeme použiť rôzne: kivi, slivky, hrušky, melón atď...Vanilkový cukor môžeme nahradiť lyžičkou medu. Keď to nie je pre deti, môžeme pridať aj trochu umu.