Foto: bitls78
Po mnohých pokusoch som prestal experimentovať a toto je asi pokus, ktorý sa najviac podobá polievke v reštaurácii. Inak to už neviem.. Množstvo je Zobraziť celý popisPo mnohých pokusoch som prestal experimentovať a toto je asi pokus, ktorý sa najviac podobá polievke v reštaurácii. Inak to už neviem.. Množstvo je menšie, nakoľko to doma jem sám, takže mám to tak na 2 dni.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 l +2 kocky slep.bujonu alebo |
|
1 l |
|
100-150 g |
|
1 ks |
|
70 g |
|
150-200 g alebo |
|
70 a zeler+ 70 g |
|
100 g , mrazené alebo sušené(menej) |
|
70 g |
|
2-4 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Vodu s kockami bujonu mozme nahradit kuracim polievkovym vyvarom. Bambusové výhonky mozme nahradit kalerabom+zelerom. Niekto nahradza aj tofu syr s kuracim masom. Mozte dat pri vareni vyvaru tam namiesto tofu maso, povarit ho trocha a potom pridat ostatne ingrediencie.
- 2
Postup: Pripravime slepačí vývar, privedieme do varu. Pridáme huby, tofu a zeleninu pokrájanú na drobnucko. Povaríme asi 5-10 minút. Pridáme sojovú omáčku, ocot, chilli, pomiešame a dodáme solamyl, ktory rozmiesame v 3 dcl studenej vody. Ak chceme hustejsiu, dorobíme solamyl vo vode a dolejeme. Povaríme este 3 - 4 minúty na miernom ohni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
2.Voda+bujon --kur. vývar, bambuse-kaleráb, tofu - kuracina
3.Po mnohých pokusoch a experimentoch si neprišiel na nič prevratné, a opísal si postup z receptov, ktoré už niekto uverejnil. Radšej si si mal kúpiť VIFONKU a mal by si to bez práce, bez stresu a rýchlo uvarené.
je vela rozlicnych tych ostrokyslych ,
varecha.pravda.sk/recepty/secuanska-ostro-kysla-polievka-...
dnes som vyskusal ten odkaz, kde varil ten pingpong. pridal som tam trocha bieleho vina, ako on a aj cukor, ktory som ja predtym nedaval a je ozaj omnoho lepsia. dakujem
• kuracie alebo kačacie mäso varené
• huby Judášovo ucho (uchovec bazový)
• bambusové výhonky
• mrkva
• tofu
• sójová omáčka (hustejšia čínska)
• ocot cca. 4-5 lyžíc
• sezamový olej (ja som dal olivovy)
• čínske slivkové víno (dal som biele)
• biele korenie
• chilli omáčka
• cukor, soľ
• čínske korenie
• kukuričný škrob alebo solamyl
• vajce 1ks
• voda
Vodu nalejeme do hrnca a privedieme ju k varu.
Všetky prísady nakrájame nadrobno (mäso, huby, bambusové výhonky, mrkvu, tofu) a vložíme do vriacej vody, osolíme, ochutíme čínskym a bielym korením, cukrom, chilli, sójovou omáčkou, octom, sezamovým olejom, slivkovým vínom a prevaríme.
Solamyl najskôr rozmiešame vo vode a postupne pridávame do vriacej polievky, kým nezíska správnu hustotu.
Vajce poriadne rozmiešame najskôr v miske a vylejeme do polievky bez miešania! Polievku rozmiešame až na záver.