Ostrokyslá polievka

bitls78 - fotkabitls78, 19. januára 2012
Ostrokyslá polievka
Foto: bitls78

Po mnohých pokusoch som prestal experimentovať a toto je asi pokus, ktorý sa najviac podobá polievke v reštaurácii. Inak to už neviem.. Množstvo je Zobraziť celý popisPo mnohých pokusoch som prestal experimentovať a toto je asi pokus, ktorý sa najviac podobá polievke v reštaurácii. Inak to už neviem.. Množstvo je menšie, nakoľko to doma jem sám, takže mám to tak na 2 dni.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l +2 kocky slep.bujonu alebo
1 l
100-150 g
1 ks
70 g
150-200 g alebo
70 a zeler+ 70 g
100 g , mrazené alebo sušené(menej)
70 g
2-4 PL
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Vodu s kockami bujonu mozme nahradit kuracim polievkovym vyvarom. Bambusové výhonky mozme nahradit kalerabom+zelerom. Niekto nahradza aj tofu syr s kuracim masom. Mozte dat pri vareni vyvaru tam namiesto tofu maso, povarit ho trocha a potom pridat ostatne ingrediencie.

  2. 2

    Postup: Pripravime slepačí vývar, privedieme do varu. Pridáme huby, tofu a zeleninu pokrájanú na drobnucko. Povaríme asi 5-10 minút. Pridáme sojovú omáčku, ocot, chilli, pomiešame a dodáme solamyl, ktory rozmiesame v 3 dcl studenej vody. Ak chceme hustejsiu, dorobíme solamyl vo vode a dolejeme. Povaríme este 3 - 4 minúty na miernom ohni.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
foo
foo
ej, tak táto môže byť fajn :) ďakujem za recept, v najbližšej dobe vyskúšam
afataga
ja ti s tou polievkou pridem pomoct :-) ja polievky moc nemusim ale ked idem na obed do ciny, tuto zjem vzdy celu, len neviem ci je tam aj tofu
bejgi
super recept, super polievka, super foto :)
sneica
ja polievky milujem tak nenecham si tuto ujst...dakujem...:)
bitls78
viem, ze som zabudol na vajicko, ja ho tam takmer vobec nedavam. raz, dvakrat som ho dal, ale chuti mi lepsie bez neho. kto chce, moze si ho tam supnut nakoniec..
dodo46
1. Vajcia si nezabudol - máš ich plný tanier
2.Voda+bujon --kur. vývar, bambuse-kaleráb, tofu - kuracina
3.Po mnohých pokusoch a experimentoch si neprišiel na nič prevratné, a opísal si postup z receptov, ktoré už niekto uverejnil. Radšej si si mal kúpiť VIFONKU a mal by si to bez práce, bez stresu a rýchlo uvarené.
honestka
a su fantasticke! nevzdavaj a najdi si nejaku cinsku stranku, /daj do prekladu a skusaj v natural obchodoch dostanes takmer vsetko co uvadzaju/. aj my sme dospeli k dobrym vysledkom skusanim, pretoze restauracny recept nikto neprezradi.
tiginko
ja keď idem náhodou do čiech tiež túto polievku milujem :-) :-)
modrykamen
Tí čo vedia jazýčkom v reštaurácii rozpoznať z čoho je jedlo urobené a chutil im, tak potom skúšajú, skúšajú, až raz si povedia, že to je ono a ešte lepšie. Ináč keď chodím po receptoch po VARECHE, tak sa mi zdá, že strašne veľa kuchtíkov experimentuje a vylepšuje na svoj obraz a svoje zvyky, či chute.
tinka2601
tak ja neviem..ale kapustu a kaleráb som v ostrokyslej ešte nevidela..toto je najlepšia a najpodobnejšia ostrokyslá polievka:-)


bitls78
tinka 2601
dnes som vyskusal ten odkaz, kde varil ten pingpong. pridal som tam trocha bieleho vina, ako on a aj cukor, ktory som ja predtym nedaval a je ozaj omnoho lepsia. dakujem
bitls78
Takze po vyskusani tohto receptu, podla tv relacie, pozmenujem recept - je lepsi!!! (




• kuracie alebo kačacie mäso varené
• huby Judášovo ucho (uchovec bazový)
• bambusové výhonky
• mrkva
• tofu
• sójová omáčka (hustejšia čínska)
• ocot cca. 4-5 lyžíc
• sezamový olej (ja som dal olivovy)
• čínske slivkové víno (dal som biele)
• biele korenie
• chilli omáčka
• cukor, soľ
• čínske korenie
• kukuričný škrob alebo solamyl
• vajce 1ks
• voda
Vodu nalejeme do hrnca a privedieme ju k varu.
Všetky prísady nakrájame nadrobno (mäso, huby, bambusové výhonky, mrkvu, tofu) a vložíme do vriacej vody, osolíme, ochutíme čínskym a bielym korením, cukrom, chilli, sójovou omáčkou, octom, sezamovým olejom, slivkovým vínom a prevaríme.
Solamyl najskôr rozmiešame vo vode a postupne pridávame do vriacej polievky, kým nezíska správnu hustotu.
Vajce poriadne rozmiešame najskôr v miske a vylejeme do polievky bez miešania! Polievku rozmiešame až na záver.
tinka2601
Bitls78 som rada že sa ti polievočka vydarila podľa môjho nájdeného overeného receptíku...hneď som dostala na ňu chuť..asi ju cez víkend zase uvarím:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia