Oškvarkové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tu sú ďalšie pagáčiky z mojej starej písanky , kde som si začala ako mladá kuchárka zapisovať recepty.

20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som nechcela fotiť. Veď je tu množstvo receptov na pagáče. Potom som si rozmyslela. Takto ich budem mať prehľadne uložené v mojich receptoch.Dala som si vykysnúť kvások z celého čerstvého droždia , 1 čl cukru a 1 deci vlažného mlieka. Múku som preosiala , pridala som oškvarky , soľ , 3 žľtka , 2 pl vína ( tentokrát to bolo naozaj víno), 3 deka bravčovej domácej masti a načatú kyslú smotanu - 1,5 dcl - aspoň som ju minula.
  2. Zamiesila som cesto , nechala som ho nakysnúť. Potom som ho rozvaľkala , prešla valčekom , ktorý mi spravil mriežku. Guľatou formičkou som vykrajovala pagáče.
  3. Kým mi cesto kyslo , zarobila som aj na tvarohové pagáčiky.To sú tie dva plechy naľavo. Odvážila som 250 g hladkej múky , jeden jemný tvaroh a jedna Hera , 1 čl soli. Zamiesila som cesto a dala do chladu.Vykysnuté oškvarkové pagáče som na plechu nechala podkysnúť. Medzitým som vykrojila malou guľatou vykrajovačkou tvarohové pagáče. Pred vložením do rúry som ich potrela rozhabarkovaným vajíčkom. Posypala som ich kmínom.Tie som dala piecť ako prvé.
  4. Tu je prvý upečený plech tvarohových pagáčikov.
  5. Medzitým mi podkysli aj oškvarkové pagáče. Aj tie som pred volžením do rúry potrela vajíčkom , posypala celým kmínom. Piekla som ich na 200 stupňoch asi 20 minút.
  6. Tu je ukážka oškvarkových pagáčikov. A môžeme ísť silvestrovať.