Oškvarkové pagáče - zemiakové

mkuchm - bez fotkymkuchm, 10. októbra 2013

Chutia vždy :)

90 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
40 g
700 ml
1 ČL
4 ČL
1 kg
1 ks
10 ml
Plnka:
800 g




Postup

  1. 1

    Kvasok - 100ml mlieka, droždie, cukor, 1PL muky a necham v teple cca. 15min

  2. 2

    Kvasok, muku, sol, zemiaky ktore som postruhal na jemnom struhaku a mlieko zmiesam a spravim cesto. Necham v teple cca 30 minut.

  3. 3

    Rozvalkam na doske na hrubku 1cm, natriem oškvarkami, poprekladám a necham 15 min. Opakujem 3x Potom poharom vykrajujem pagace , ukladam na plech s papierom na pečenie, potriem vajcom, a dam piect 180-200 cca 20 minut.

Diskusia k receptu

marienka44
@Mkuchm , mozu byt vynikajuce. Ale si nenapisal, ci zemiaky vopred uvarit a potom nastruhat alebo struhat surove. Prosim o upresnenie. Dakujem.
mkuchm
To snad nemyslis vazne,, ale asi hej, videl som ze ludia tu riesia aj take veci ako piect gastany. No, takze, zemiaky uvarene. Ale ved skus dat surove, ak mas doma psa, bude mat mlsanicu..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia