Oškvarkové lístkové pagáčiky fotorecept

tinca - fotkatinca, 30. decembra 2011
Oškvarkové lístkové pagáčiky (fotorecept)
Foto: tinca

Toto je rýchlovka, keď sa nám nechce miesiť cesto. Sú veľmi chutné, už čakajú na silvestra.

65 ks
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150-200 g
Na dokončenie:
  na podsypanie
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Oškvarkové lístkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pomúčenej doske si rozvaľkáme lístkové cesto na ktoré natrieme rovnomerne zomleté oškvarky. Ja som použila hotové z obchodu. Potom natreté cesto poskladáme: sprava-doľava, zľava-doprava zhora-dole a zdola-hore. Necháme cca 15 min. odpočinúť. Rozvaľkáme a znovu poskladáme. Tento úkon opakujeme 3-4 krát. Netreba to urýchľovať, čím viac, tým sa nám cesto krajšie lístkuje.

    Oškvarkové lístkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme pagáčiky. Ja som robila dve veľkosti maličké a väčšie, mne sa páči aj miniatúrne pečivko. Potrieme rozšľahaným žĺtkom, osolíme a posypeme celou rascou, sezamom, alebo do stredu vložíme 1/4 vlašského orecha. Môžeme aj posypať strúhaným syrom, ja som si ho zabudla vybrať z mraziaku,tak boli tri druhy zdobenia. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st.C do ružova.

    Oškvarkové lístkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A môžeme podávať trebars na Silvestra.

    Oškvarkové lístkové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lia66
Tak to som ešte nepočula z lístkového...ale vyzerajú super!...ukladám.
cica2
úžasne vyzerajú, krásne foto:-)
evanaaa
Tento recept už kdesi bol, ale nevedela som ho nájsť, ani ten presný postup,@Tinca , som rada, že si ho sem dala, škoda, že nei včera, ale nevadí, zatiaľ si ho ukladám.
ewag
Robievam ich často. Zajtra urobím tyčinky - namiesto oškvarkov natriem lístkové cesto bryndzou rozmiešanou s maslom, poprekladám (vždy osolím), natriem vajcom, posypem kmínom a nakrájam tyčinky.
tinca
@ewag aj to môže byť dobré, niekedy vyskúšam. @evanaaa ja to robím tesne, aby boli čerstvé, veď to môžeš urobiť hocikedy aj na oslavu. Ďakujem všetkým za milé komentáre.
Veselý silvester a úspešný nový rok!


jerica
@tinca rýchlo a chutne,určite sa dobre zapijúúú na pol noc do nového roka 2012 , prajem veľááá zdravia:-))
danatka
vyzerajú super, určite vyskúšam, aj tie s bryndzou a maslom, ukladám do kk. už teraz sa na ne teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia