| 
	        
	        
	        
	        Oškvarkové knedličky s kyslou kapustouAutor receptu: redakcia | 
 4porcie
 | 
 30 minútpríprava
 | 
 20 minúttepelná úprava
 | 
PostupZemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme muškátovým
kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi 15 minút. Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky, ktoré dáme do mrazničky zamrznúť, aby sa lepšie točili so zemiakovým cestom. Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme. Podávame s rascovou výpekovou omáčkou, guľky posypeme nasekanou pažítkou.
 |