Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme muškátovým kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi 15 minút.
  2. Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky, ktoré dáme do mrazničky zamrznúť, aby sa lepšie točili so zemiakovým cestom.
  3. Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme. Podávame s rascovou výpekovou omáčkou, guľky posypeme nasekanou pažítkou.