Foto: kata50
Skúste si túto verziu veľmi jemného kysnutého cesta. Všimnite si v pracovnom postupe moju malú fintu, ktorá zjednoduší tvorbu osieho hniezda.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
2 ks celé |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1,5 dl |
|
0,5 l vlažné |
|
štipka |
|
PLNKA: | |
200 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si z preosiatej múky, vlažného mlieka, ....spracujeme vláčne cesto
-
2
Necháme ho podkysnúť a keď je už takéto zvedavé, tak ho trochu zľahla prehnetieme a necháme podkysnúť ešte raz.
-
3
Medzitým si vyšľaháme všetky suroviny na plnku.
-
4
Cesto nám znovu pekne podkyslo a my ho rozdelíme na dve časti
-
5
Jeden bochník cesta rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a natrieme polovicou plnky. Zrolujeme do rolády.
-
6
Odkrojíme kraj rolády. No a teraz nerežeme ďalej , ale NAJPRV SI CESTO NA ROLÁDE ZLEPÍME
-
7
a až potom odrežeme asi 3cm kúsok. Takto postupujeme, kým neporežeme celú roládu. Postup zopakujeme aj s druhým bochníkom cesta.
-
8
Osie hniezda poukladáme na mastný papier ( fóliu ) a počítame s tým, že nám ešte pekne narastú. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajcom, aby sme trochu fixovali plnku pred zbytočným vytečením. Hneď dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a asi 15 minút pečieme. Sledujeme priebeh pečenia, ale zbytočne rúru neotvárame. Na koniec, osie hniezda zľahka pocukrujeme. Dobrú chuť !
Kde robím chybu? Bolo riedke cesto, alebo...?
Vopred vďaka za rady!