Osie hniezda s kakaovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: kata50
Skúste si túto verziu veľmi jemného kysnutého cesta. Všimnite si v pracovnom postupe moju malú fintu, ktorá zjednoduší tvorbu osieho hniezda.
40-45 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto si z preosiatej múky, vlažného mlieka, ....spracujeme vláčne cesto
- Necháme ho podkysnúť a keď je už takéto zvedavé, tak ho trochu zľahla prehnetieme a necháme podkysnúť ešte raz.
- Medzitým si vyšľaháme všetky suroviny na plnku.
- Cesto nám znovu pekne podkyslo a my ho rozdelíme na dve časti
- Jeden bochník cesta rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a natrieme polovicou plnky. Zrolujeme do rolády.
- Odkrojíme kraj rolády. No a teraz nerežeme ďalej , ale NAJPRV SI CESTO NA ROLÁDE ZLEPÍME
- a až potom odrežeme asi 3cm kúsok. Takto postupujeme, kým neporežeme celú roládu. Postup zopakujeme aj s druhým bochníkom cesta.
- Osie hniezda poukladáme na mastný papier ( fóliu ) a počítame s tým, že nám ešte pekne narastú. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajcom, aby sme trochu fixovali plnku pred zbytočným vytečením. Hneď dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a asi 15 minút pečieme. Sledujeme priebeh pečenia, ale zbytočne rúru neotvárame. Na koniec, osie hniezda zľahka pocukrujeme. Dobrú chuť !