Orieškový sen
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: najprv vyšľaháme 10 bielkov. V druhej miske si vyšľaháme 10 žĺtkov s 380 g cukru. Pridáme roztopenú
čokoládu, olej, vodu a šľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a všetko šľaháme mixérom. Nakoniec
jemne zamiešame varechou vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na vymazaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre
pri teplote 180 stupňov Celzia 40 minút.
- Krém: v 2 l mlieka vymiešame 3 vanilkové pudingy, 10 PL hladkej múky a cukor. Za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme puding. Na horúci puding nasypeme vanilkový cukor a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme 400 g masla s 2 vanilkovými cukrami a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding. Nakoniec pridáme 350 g opražených lieskových orieškov.
- Vychladnuté cesto rozrežeme na polovicu. Prvý plát polejeme karamelovým topingom a dáme polovicu krému. Na to položíme druhý plát, polejeme ho karamelovým topingom a dáme zvyšný krém, ktorým potrieme aj boky. Celú tortu dáme do chladničky – najlepšie na noc stuhnúť. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, orieškami, postrúhanou čokoládou a topingom.
|