Orieškový sen

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: najprv vyšľaháme 10 bielkov. V druhej miske si vyšľaháme 10 žĺtkov s 380 g cukru. Pridáme roztopenú čokoládu, olej, vodu a šľaháme. Potom pridáme múku s práškom do pečiva a všetko šľaháme mixérom. Nakoniec jemne zamiešame varechou vyšľahané bielky. Cesto vylejeme na vymazaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 40 minút.
  2. Krém: v 2 l mlieka vymiešame 3 vanilkové pudingy, 10 PL hladkej múky a cukor. Za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme puding. Na horúci puding nasypeme vanilkový cukor a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme 400 g masla s 2 vanilkovými cukrami a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding. Nakoniec pridáme 350 g opražených lieskových orieškov.
  3. Vychladnuté cesto rozrežeme na polovicu. Prvý plát polejeme karamelovým topingom a dáme polovicu krému. Na to položíme druhý plát, polejeme ho karamelovým topingom a dáme zvyšný krém, ktorým potrieme aj boky. Celú tortu dáme do chladničky – najlepšie na noc stuhnúť. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, orieškami, postrúhanou čokoládou a topingom.