Orieškový zákusok

Orieškovo-čokoládové rezy bez múky

Autor receptu: redakcia

16
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme orieškovú múku s práškom do pečiva a vyšľahané bielky. Premiešame, cesto nalejeme do formy (25 x 25 cm) a pečieme 20 minút pri 180 °C.
  2. Kým cesto vychladne, pripravíme krém. Roztopíme čokoládu, vyšľaháme mascarpone so smotanou a s cukrom. Pridáme kakao, vlažnú čokoládu a mleté oriešky.
  3. Cesto rozrežeme, naplníme krémom a na hodinu odložíme do chladničky.
  4. Pripravíme ganache. Smotanu necháme zohriať k bodu varu, nalejeme na rozlámanú čokoládu a vymiešame dohladka. Primiešame posekané oriešky a natrieme navrch zákuska.