Orientálna karí polievka s krevetami
Autor receptu: dora
Orientálnych polievok, ako táto, je nespočet a osobne si myslím, že ani nie je možné
napísať presné množstvá
ingrediencií, každý nech si dá podľa chuti a preferencií. Niekto pikantnejšie, niekto
jemnejšie, niekto hustejšie,
niekto redšie, niekto radšej s krevetami, niekto s inými morskými plodmi. Berte preto
tento recept ako inšpiráciu a
kreujte, vymýšľajte a experimentujte. Ochutnávajte a dochucujte, doladujte. Čarujte a
pochutíte si.
Postup
- Kokosovú múčku 10 PL vložíme do výkonného mixéra na smoothie, zalejeme teplou vodou 0,5 l a rozmixujeme na husté kokosové mlieko.
- Cibuľku nakrájame nadrobno, opražíme na kokosovom oleji, pridáme nasekanú ostatnú zeleninu, zázvor a všetky koreniny až po tamarind a zalejeme kokosovým mliekom a dusíme do mäkka. Následne ju rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
- Do polievky hodíme šampiňóny, krevety a rybie filety nakrájané na menšie kúsky a uvaríme ich. Hustotu polievky teraz môžeme ešte doladiť, buď prilejeme horúcu vodu alebo kokosové mlieko. Ak ste nedávali zeleninový základ, teraz môžete vliať kokosovú smotanu, nechať polievku zovrieť a odstaviť.
- Rezance uvaríme zvlášť v horúcej vode pár minút do zmäknutia.
- Polievku servírujeme tak, že do misky najprv vložíme rezance, ktoré zalejeme polievkou. Dozdobíme semienkami lúpaného konope, černušky, obložíme listami pak choi.