Tvarohová torta
Oreo krtkov kopček
Autor receptu: schopenhauerka
Takže tento kopček je samozrejme obyčajný kopček, len má tú oreo
farbu, lebo moje deti to milujú. Čierne kakao je bežne dostať v
obchodnom reťazci na K. Toto kakao má výnimočnú chuť,
nepodobá sa vôbec bežnému kakau. Určite ho využijete aj v
iných receptoch.
8 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. Odložíme.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s druhou polovicou cukru do peny. Postupne pridáme žĺtky a zašľaháme.
- Suché suroviny - múku, kakao a prášok do pečiva- zmiešame v miske a postupne na striedačku s mliekom ich pridávame do žĺtkovej zmesi.
- Nakoniec k tejto už čiernej zmesi zľahka varechou primiešame vyšľahané bielky.
- Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme zhruba pol hodinku pri teplote 170 stupňov.
- Kým sa pečie korpus, urobíme plnku. Najprv vyšľaháme obe smotany s cukrom a stužovačom do tuha a do takejto stuhnutej šľahačky primiešame po lyžiciach tvaroh. Ochutnáme a poprípade ešte dosladíme.
- Vychladnutý korpus vydlabeme a navrstvíme doňho plnku, vytvoríme z nej kopček. Kúsky korpusu rozmrvíme navrch. A krtkov kopček je hotový.