Tvarohová torta

Oreo krtkov kopček

Autor receptu: schopenhauerka

Takže tento kopček je samozrejme obyčajný kopček, len má tú oreo farbu, lebo moje deti to milujú. Čierne kakao je bežne dostať v obchodnom reťazci na K. Toto kakao má výnimočnú chuť, nepodobá sa vôbec bežnému kakau. Určite ho využijete aj v iných receptoch.

8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru do tuha. Odložíme.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s druhou polovicou cukru do peny. Postupne pridáme žĺtky a zašľaháme.
  3. Suché suroviny - múku, kakao a prášok do pečiva- zmiešame v miske a postupne na striedačku s mliekom ich pridávame do žĺtkovej zmesi.
  4. Nakoniec k tejto už čiernej zmesi zľahka varechou primiešame vyšľahané bielky.
  5. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme zhruba pol hodinku pri teplote 170 stupňov.
  6. Kým sa pečie korpus, urobíme plnku. Najprv vyšľaháme obe smotany s cukrom a stužovačom do tuha a do takejto stuhnutej šľahačky primiešame po lyžiciach tvaroh. Ochutnáme a poprípade ešte dosladíme.
  7. Vychladnutý korpus vydlabeme a navrstvíme doňho plnku, vytvoríme z nej kopček. Kúsky korpusu rozmrvíme navrch. A krtkov kopček je hotový.