Cheesecake
Oreo cheesecake
Autor receptu: theflyingbaker
|
14 porcií |
30 minút príprava |
10+45 minút na 160/180 °C |
Postup
- Korpus: Sušienky Oreo rozmixujeme. Zalejeme roztopeným maslom. Premiešame, natlačíme na dno tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 160 °C.
- Krém: Mascarpone najprv samotné premixujeme, aby trochu povolilo. Vmiešame kyslú smotanu a cukor. Po jednom vmiešame vajcia. Pridáme múku. Nakoniec vmiešame na štvrtiny rozkrojené sušienký Oreo. Je možné, že sa neprerežú dokonale, ale budú sa drobiť. Vôbec to nevadí :-)
- Krém vylejeme na korpus a pečieme najprv 15 minút na 180 °C, následne znížime teplotu na 160 °C a pečieme ďalších cca 30 minút. Sledujte si cheesecake. Na krajoch by mal byť pevný a v strede trochu trasľavý. Necháme v pootvorenej rúre úplne vychladnúť.
- Poleva: Čokoládu nasekáme a vložíme do misky. Smotanu zohrejeme, ale nesmie zovrieť! Horúcou smotanou zalejeme čokoládu, necháme 2 minúty postáť. Následne vymiešame hladkú lesklú polevu. Tip: ak poleva netečie, pridajte do nej po troške horúcej smotany, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu.
- Polevu nalejeme na cheesecake a hneď rovnomerne pokryjeme celý povrch rozmixovanými sušienkami Oreo. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Smotanu na šľahanie s vanilkovou pastou vyšľaháme dotuha. Prenesieme do cukrárskeho vrecka s okrúhlou hladkou špičkou a na cheesecake spravíme 14 kopčekov, do ktorých naaranžujeme celé sušienky Oreo. Môžete ich napr. zapichnúť priamo do šľahačkového kopčeka alebo ju o kopček len oprieť.
- Cheesecake krájame horúcim nožom.