Obľúbené :-)
Suroviny
| 5 kusov |
|
| 370 g |
|
| 220 g |
|
| 1 pl |
|
| na hrot noža |
|
| Plnka: | |
| 200 ml silná čierna |
|
| 2 kusy |
|
| 2 kusy |
|
| 500 ml |
|
| 200 g |
|
| 250 g |
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor.
-
2
Potom misku so snehom vložíme do vodného kúpeľa za stáleho šľahania varíme asi 7-8 minút. Sneh je uvarený vtedy, ked sa medzi prstami dá natiahnuť a je lesklý.
-
3
Do hotového opatrne vmiešame múku a orechy.
-
4
Na plech položíme pečiaci papier a nastriekame rožky.
-
5
Sušíme 1 hodinu na 130-140 stupňoch.
- 6
Zatiaľ si pripravíme krém, kávu precedíme, pridáme žltky, cukor, zlatý klas a mmlieko, dobre vyšľaháme a uvaríme hustý krém, do vychladnutého vmiešame maslo. ( Túto fázu som zabudla odfotiť)
- 7
Na usušené vychladnuté rožky nastriekame krém a odložíme ich na 2 hodiny do mrazničky.
- 8
Potom už len namočíme krémovou stranou do čokoládovej polevy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 6









varecha.pravda.sk/recepty/parizske-rozky/5919-recept.html...
@margaretka28 @lusinkab krásne sa vám vydarili, ste šikuľky! :-)....ešte som ich nerobila, možno skúsim na vianoce :-)
Krásná práce, jak rožky, tak venčeky i syrová roláda! Jsi šikulka!!