Orechovo- kávové rožky (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Obľúbené :-)

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor.
  2. Potom misku so snehom vložíme do vodného kúpeľa za stáleho šľahania varíme asi 7-8 minút. Sneh je uvarený vtedy, ked sa medzi prstami dá natiahnuť a je lesklý.
  3. Do hotového opatrne vmiešame múku a orechy.
  4. Na plech položíme pečiaci papier a nastriekame rožky.
  5. Sušíme 1 hodinu na 130-140 stupňoch.
  6. Zatiaľ si pripravíme krém, kávu precedíme, pridáme žltky, cukor, zlatý klas a mmlieko, dobre vyšľaháme a uvaríme hustý krém, do vychladnutého vmiešame maslo. ( Túto fázu som zabudla odfotiť)
  7. Na usušené vychladnuté rožky nastriekame krém a odložíme ich na 2 hodiny do mrazničky.
  8. Potom už len namočíme krémovou stranou do čokoládovej polevy.