Orechovo- kávové rožky (fotorecept)
Autor receptu: margaretka28
Obľúbené :-)
Postup
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor.
- Potom misku so snehom vložíme do vodného kúpeľa za stáleho šľahania varíme asi 7-8 minút. Sneh je uvarený vtedy, ked sa medzi prstami dá natiahnuť a je lesklý.
- Do hotového opatrne vmiešame múku a orechy.
- Na plech položíme pečiaci papier a nastriekame rožky.
- Sušíme 1 hodinu na 130-140 stupňoch.
- Zatiaľ si pripravíme krém, kávu precedíme, pridáme žltky, cukor, zlatý klas a mmlieko, dobre vyšľaháme a uvaríme hustý krém, do vychladnutého vmiešame maslo. ( Túto fázu som zabudla odfotiť)
- Na usušené vychladnuté rožky nastriekame krém a odložíme ich na 2 hodiny do mrazničky.
- Potom už len namočíme krémovou stranou do čokoládovej polevy.