Orechové špičky fotorecept

broskynqua - fotkabroskynqua, 4. januára 2011

Tieto špičky som doteraz robievala vždy na Vianoce a Veľkú noc. Recept som dostala asi pred 10 rokmi, no tento rok som dostala stojan Zobraziť celý popisTieto špičky som doteraz robievala vždy na Vianoce a Veľkú noc. Recept som dostala asi pred 10 rokmi, no tento rok som dostala stojan aj s novými formičkami kde bol podobný recept, takže som ten svoj trochu upravila.

50
porcií
200 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
1 ks
1 ks
1/2 kávovej lyžičky
Plnka:
2 ks
2 PL
200 g
0,5 dcl
1 balík
Poleva:
200 g
200 g
 farebné na dokončenie




Postup

  1. 1

    Zmiešame cukor, mleté orechy, celé vajce, vanilkový cukor a mletú škoricu a miesime, kým sa celkom nespoja všetky suroviny na cesto, ktoré sa nebude rozpadávať.

    Orechové špičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rukami tvarujeme rovnaké guličky, aby sa nám ľahko vkladali do formičky.

    Orechové špičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Guličky vložíme do formičky a prstom vytvarujeme - povtláčame - kým sa nevytvorí pravidelný tvar a dutinka na krém. Potom ju vyklepneme. Jednoduchšie sa vyklepávajú ak sa predtým trochu pováľajú v práškovom cukre. Uvádzam aj túto moju pôvodnú metódu, ale teraz som už postup mala jednoduchší, pretože nové formičky sa dali otvoriť.

    Orechové špičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S otváracími formičkami

    Orechové špičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém si pripravíme vyšľahaním žľtkov a cukru nad parou a po vychladnutí pridáme k vyšľahanému maslu a postupne pridávame rum. Špičky si naplníme krémom buď malou lyžičkou alebo kto má plniacu zdobičku a pritlačíme navrch piškóty.

    Orechové špičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozpustíme nad parou čokoládu spolu s Cerou alebo maslom. Špičky potom namáčame v čokoláde, poukladáme na tácku aby zvyšná čokoláda stiekla a ozdobíme podľa vlastného želania.

Diskusia k receptu

ketty3811
Mne sa pozdáva ten stojan,to sa dá bežne kúpiť?Ešte som to nevidela.Robím podobné,ukladám si aj tento recept.:-)
honestka
Moje su velmi podobne- robim len taketo orechove, bohuzial iba s formickou, ktora sa neotvara, ale sluzi 30 rokov, takze sa nestazujem a nasla som si system.
huck
hmm su naozaj krasneeee ! Kto je vyrobca tych otvaracich formičiek? Kde sa daju kupit?
broskynqua
Tieto formičky aj so stojanom sú novinka od Tescomy, tiež som doteraz používala len tú neotváraciu a ukladala som ich len na tácku , no keď som našla túto aj so stojanom, hneď som vedela aká je to úspora času. Tie obyčajné som už mala dávno a tiež som už kedysi našla aj otváracie, ale neboli to špičky ale úliky a na piškóty mi to veľkosťou nesedelo. No čo je super je ten stojan :)
tinca
tak ten stojan nemá chybu, čo už len tá Tescoma nevymyslí. Špičky máš krásne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia