Foto: broskynqua
Tieto špičky som doteraz robievala vždy na Vianoce a Veľkú noc. Recept som dostala asi pred 10 rokmi, no tento rok som dostala stojan Zobraziť celý popisTieto špičky som doteraz robievala vždy na Vianoce a Veľkú noc. Recept som dostala asi pred 10 rokmi, no tento rok som dostala stojan aj s novými formičkami kde bol podobný recept, takže som ten svoj trochu upravila.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 kávovej lyžičky |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
200 g |
|
0,5 dcl |
|
1 balík |
|
Poleva: | |
200 g |
|
200 g |
|
farebné na dokončenie |
|
Postup
-
1
Zmiešame cukor, mleté orechy, celé vajce, vanilkový cukor a mletú škoricu a miesime, kým sa celkom nespoja všetky suroviny na cesto, ktoré sa nebude rozpadávať.
-
2
Rukami tvarujeme rovnaké guličky, aby sa nám ľahko vkladali do formičky.
-
3
Guličky vložíme do formičky a prstom vytvarujeme - povtláčame - kým sa nevytvorí pravidelný tvar a dutinka na krém. Potom ju vyklepneme. Jednoduchšie sa vyklepávajú ak sa predtým trochu pováľajú v práškovom cukre. Uvádzam aj túto moju pôvodnú metódu, ale teraz som už postup mala jednoduchší, pretože nové formičky sa dali otvoriť.
-
4
S otváracími formičkami
-
5
Krém si pripravíme vyšľahaním žľtkov a cukru nad parou a po vychladnutí pridáme k vyšľahanému maslu a postupne pridávame rum. Špičky si naplníme krémom buď malou lyžičkou alebo kto má plniacu zdobičku a pritlačíme navrch piškóty.
-
6
Rozpustíme nad parou čokoládu spolu s Cerou alebo maslom. Špičky potom namáčame v čokoláde, poukladáme na tácku aby zvyšná čokoláda stiekla a ozdobíme podľa vlastného želania.
Diskusia k receptu