Orechové špičky (fotorecept)

Autor receptu: broskynqua

Tieto špičky som doteraz robievala vždy na Vianoce a Veľkú noc. Recept som dostala asi pred 10 rokmi, no tento rok som dostala stojan aj s novými formičkami kde bol podobný recept, takže som ten svoj trochu upravila.

50
porcií
200 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame cukor, mleté orechy, celé vajce, vanilkový cukor a mletú škoricu a miesime, kým sa celkom nespoja všetky suroviny na cesto, ktoré sa nebude rozpadávať.
  2. Rukami tvarujeme rovnaké guličky, aby sa nám ľahko vkladali do formičky.
  3. Guličky vložíme do formičky a prstom vytvarujeme - povtláčame - kým sa nevytvorí pravidelný tvar a dutinka na krém. Potom ju vyklepneme. Jednoduchšie sa vyklepávajú ak sa predtým trochu pováľajú v práškovom cukre. Uvádzam aj túto moju pôvodnú metódu, ale teraz som už postup mala jednoduchší, pretože nové formičky sa dali otvoriť.
  4. S otváracími formičkami
  5. Krém si pripravíme vyšľahaním žľtkov a cukru nad parou a po vychladnutí pridáme k vyšľahanému maslu a postupne pridávame rum. Špičky si naplníme krémom buď malou lyžičkou alebo kto má plniacu zdobičku a pritlačíme navrch piškóty.
  6. Rozpustíme nad parou čokoládu spolu s Cerou alebo maslom. Špičky potom namáčame v čokoláde, poukladáme na tácku aby zvyšná čokoláda stiekla a ozdobíme podľa vlastného želania.