Orechové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: lalotka
Tento recepet som našla na nemeckom nete po tom čo moj muž nevedel odolať
Nussschnecken v pekárni za každým keď sme šli okolo. Dúfam že sa vám bude páčiť pri
jeho príprave sme sa riadne z mužom zabávali.
15 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Do hrnčeka si dáme cukor z mliekom a trošku ho zhrejem ale nie veľa len tak na vlažno. Nech nám vykysne cesto.
- Múku, cukor z mliekom, droždie, maslo, vajičko dáme do misky.
- Vypracujeme cesto jemné a vláčne. Dáme vykysnúť.
- Na panvice bez tuku si osmažíme orechy POZOR: aby neprihoreli stále ich miešame. až do vtedy kým nezačnú voňať
- Do ďalšej misky si nastrúhame jablčko.
- Pridáme vajíčko,orechy, cukor, smotanu, škoricu. Premiešame
- Po vykysnutí rozvaľkáme cesto na tenký plát.
- natrieme ho plnkou
- a zrolujeme
- Predhrejeme si trúbu na 200 C .na plech si dáme papier na pečenie a nakrájame si slimáčiky na 1,5 cm hrubé kolečká. Pečieme na 175 C cca 25 minút alebo až do zlata. Každá truba pečie inak tak sa držte len toho že dozlata a na minúty sa vykašlite :-)
- Hotové slimáky by ešte zniesli cukrovú polevu ja som práškový cukor nemala tak sme ušetrili kaloriie :-) Dobrú chuť