Orechové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: lalotka

Tento recepet som našla na nemeckom nete po tom čo moj muž nevedel odolať Nussschnecken v pekárni za každým keď sme šli okolo. Dúfam že sa vám bude páčiť pri jeho príprave sme sa riadne z mužom zabávali.

15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Do hrnčeka si dáme cukor z mliekom a trošku ho zhrejem ale nie veľa len tak na vlažno. Nech nám vykysne cesto.
  3. Múku, cukor z mliekom, droždie, maslo, vajičko dáme do misky.
  4. Vypracujeme cesto jemné a vláčne. Dáme vykysnúť.
  5. Na panvice bez tuku si osmažíme orechy POZOR: aby neprihoreli stále ich miešame. až do vtedy kým nezačnú voňať
  6. Do ďalšej misky si nastrúhame jablčko.
  7. Pridáme vajíčko,orechy, cukor, smotanu, škoricu. Premiešame
  8. Po vykysnutí rozvaľkáme cesto na tenký plát.
  9. natrieme ho plnkou
  10. a zrolujeme
  11. Predhrejeme si trúbu na 200 C .na plech si dáme papier na pečenie a nakrájame si slimáčiky na 1,5 cm hrubé kolečká. Pečieme na 175 C cca 25 minút alebo až do zlata. Každá truba pečie inak tak sa držte len toho že dozlata a na minúty sa vykašlite :-)
  12. Hotové slimáky by ešte zniesli cukrovú polevu ja som práškový cukor nemala tak sme ušetrili kaloriie :-) Dobrú chuť