Orechové rožteky

Orechové rožteky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Naozaj výborná voľba hoci aj na poslednú chvíľu.

24 ks
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, nastrúhame studenú Heru a nakoniec vlejeme smotanu. Vypracujeme hladké cesto, je mierne lepivé (múku nepridávame), ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Suroviny na orechovú plnku.
  4. Príprava plnky: Mleté vlašské orechy, práškový cukor, bielok, mletú škoricu a rum alebo rumovú arómu (ja som pridala arómu) spolu dobre zmiešame. Cesto po stuhnutí preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na štyri bochníky.
  5. Každú časť rozvaľkáme do kruhu, nakrájame na trojuholníky a na širšiu časť cesta dáme plnku, zrolujeme rožteky.
  6. Pripravené uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút (mierne zlatista).
  7. Po upečení za horúca obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť.