Orechové perníky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 11. decembra 2012
Orechové perníky (fotorecept)
Foto: ancicka

:)

10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
250 g
2 PL
100 g (mleté)
1/2 sáčku
1 PL
2 čl (mletá)
250 g (alebo Hera, Helia)
4 ks (celé)
8 PL (tekutý)
(na potretie)
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme všetké sypké suroviny a premiešame.

    Orechové perníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajcia a roztopené maslo a med.Premiešame a vypracujeme cesto.

    Orechové perníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na doske cesto dobré prehnetieme a na 1 hod. odložíme na chladné miesto.

    Orechové perníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vyvaľkáme na 4 mm a vykrajujeme .Ukladáme na pomastený plech a upečieme.Ked sú upečené,tak ich potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do rúry ešte na 2 minútky.Necháme vychladnúť.

    Orechové perníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté ozdobíme bielkom.Do bielka pridáme 1 PL maizeny a troška citronovej šťavy a asi 140 g práškového cukru,ktorý dobré preosejeme.Vyšľaháme a pridáme kakao.

    Orechové perníky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

margaretka28
@an čička, nádherné perníčky, ešte som nikdy nepiekla také, do ktorých by šlo kakao, neviem ako chutia, ale vyzerajú skvele, nie je tam to kakao príliš výrazné? myslím, či neprebije ostatné chute?
violetacamorova
Ked som zbadala obrazok vravim si jake krasne , ale oni su aj orechove,take nepoznam. Mas ich aj pekne vyzdobene.
tonicka53
Krásne perníčky, len si prosím ťa oprav názov. Veľmi pekne si ich vyzdobila. Ideme ich vyskúšať. Vďaka za recept.
alzbetka2
@ancicka , zaujali ma tieto perníky, hoci ja perníky nepekávam. Chcem ich vyskúšať z polovičnej dávky a ujasniť si rozdiel medzi práškom do perníka a perníkovým korením. To nie je jedno?
medulienka122
môže to byť zaujímavé, napiecť pol dávky tmavé s kakaom a pol bez, boli by rôzne...s orechami tiež nepoznám, dobrý nápad, @ancicka
izabella929
šikulka naša, ej ale si si dala záležať, to bola fuška, tak pekne vymalovať.-)) krása .....
margaretka28
@al žbetka2, prášok do perníka je ako prášok do pečiva , len obsahuje aj perníkové korenie, je to kypridlo a korenie do perníka ,alebo medovníka, je zmes korenín- škorica, badian, klinček, aníz, atd.
ancicka
Dakujem za nahliadnutie rcp.Som rada,že sa vám páčia.
marienka44
@Ancicka ,prave dnes sa chystam piect medovniky. Cesto stoji v chladnicke 3 dni. Ja davam do prostriedka kazdeho kuska mandlu alebo orech. Chcem ale postupovat ako Ty, najprv piect bez bielka a potom na konci potriet bielkom. Zda sa mi to rozumne. Ale ked nenatriem na zaciatku bielkom, mandla sa neprilepi. Takze asi budu bez mandle. :-)
marienka44
@Ancicka aj ja davam orechy mlete do medovnikov aspon 2 PL , hoci recept neuvadza orechy. To len tak na prilepsenie...
vavan
ako keby som videla medovníky mojej babky tá ich presne takto
zdobila ako ty nádherné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia