Orechové mlynčekové keksy

Autor receptu: janeh

Nevieme si bez nich predstaviť Vianoce... pečiem ich vždy aspoň z dvojitej dávky.

4
porcie
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmäknutý palmarin spracujeme so všetkými ostatnými surovinami a cez špeciálny nástavec na mäsovom mlynčeku vytláčame podkovičky, tyčinky alebo esíčka, ktoré hneď ukladáme na suchý plech (príp. papier na pečenie).
  2. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlata asi 10 min. pri teplote 180°C.
  3. Ešte teplé pomocou príborového noža preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom, alebo končeky namáčame do čokoládovej polevy. Vychladnuté uložíme do krabíc a dobre schováme, ak chceme, aby nám vydržali do sviatkov :)