Orechové drobné pečivo

Orechové kvietky inšpirované Angie Bakes

Autor receptu: lemonova

Medzi moje úplne najobľúbenejšie chute patrí chuť vlašských orechov.* Hľadala som recept, ktorý bude extra megaorechový a našla som krásny recept na stránke Angie Bakes. Trošku som ho upravila podľa seba. Ak ste aj vy takí orechoví maniaci ako ja, myslím, že vám bude chutiť :-)

120 minút
príprava
15 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na cesto si vypracujte, cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte do chladničky. V pôvodnom recepte sa píše minimálne na tri hodiny, ja som odložila iba na jednu a s cestom sa dalo pekne pracovať. Množstvo cukru, ktoré použijete, závisí na vás. Myslím, že ani so 70 g cukru keksíky nepresladíte, ale ak máte radšej menej sladké, bude stačiť aj 50. V pôvodnom recepte je uvedené aj vajíčko, ale ja som ho vynechala a nechýbalo. Keksíky budete mať bez neho o niečo krehkejšie.
  2. Medzitým si spojte suroviny na plnku a odložte na chladnejšie miesto (do chladničky radšej nie, aby sa dala neskôr dobre natierať).
  3. Cesto vyvaľkajte na nie príliš tenký plát, vykrojte akékoľvek tvary podľa vašej nálady ;-) Poukladajte na plech s papierom na pečenie a pečte cca 15 minút pri teplote 165 °C. Po 10 minútach skontrolujte a nechajte dopiecť podľa potreby.
  4. Po vychladnutí ich už len zlepte a pustite sa do nich. Sú naozaj skvelé :-)