Orechové hrebene

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 10. apríla 2019 19:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Orechové hrebene Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
35 min
príprava
35 min
na 180 °C

Suroviny

350 g
1 ks
140 ml
1 KL
60 g
80 g
2 KL
Plnka:
200 g
200 g mleté
150 g
Na potretie:
1 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, medu, vajca, mlieka, masla, cukru a droždia vypracujeme cesto a necháme podkysnúť polhodinu.

  2. 2

    Vykysnuté vyvaľkáme a nakrájame na obdĺžniky 5 x 12 cm. Každý obdĺžnik potrieme maslom a posypeme orechmi a cukrom. Cesto preložíme na polovice a zopakujeme to ešte raz. Na vonkajšej strane cesto narežeme a stočíme do polkruhu.

  3. 3

    Koláče poukladáme na vymastený plech, potrieme vajcom a pečieme pri 180 °C približne 35 minút dozlatista. Pred podávaním môžeme pocukrovať.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist