Orechová torta

3sandra3 - fotka3sandra3, 1. septembra 2011
Orechová torta
Foto: 3sandra3

Dnes som túto tortu robila, recept mám od kamarátky Vierky.

Suroviny

Cesto:
7 ks
300 g
200 ml vlažné
150 g
1 ks
1 ks
40 g strúhaná
7 ks na sneh
160 g
Plnka:
220 g
150 g
250 ml
1 ks
1 PL
50 g
60 g
Čokoládová poleva:
150 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Cesto: žĺtky s cukrom miešame 30 minút, hmota sa znásobí, pomaly prilievame mlieko a premiešavame, pridáme múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Pridáme postrúhanú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme sneh so štipkou soli, pridáme orechy, premiešame. Spojíme so žĺtkovou hmotou. Dáme do formy a pečieme. Cesta je dosť, bude ho takmer plná forma. Korpus som piekla 65-70 minút na 160-180 st. Celzia.

  2. 2

    Plnka: uvaríme si puding z mlieka , 1 PL kryšt. cukru a Zlatého klasu. Necháme vychladnúť. Vymiešame si maslo s prášk. cukrom, pridáme zmäknutú, vychladenú, ale tekutú čokoládu /vo vodnom kúpeli/. Pridáme puding a nakoniec orechy. Premiešame.

  3. 3

    Záver: Korpus prerežeme na tri časti, môže sa poliať rumom alebo kávou /kto ako chce/ , naplníme plnkou. Tortu poskladáme a polejeme čokoládovou polevou.

  4. 4

    Čokoládová poleva: Polevu mi poradila @Sovka62 ... šľahačku do hrnca , pridať polámanú čokoládu a zohrievať, nevariť!!

Diskusia k receptu

palokuchki
Je to vynikajuca torta, ja ju tiez robievam. Vsade kde som ju priniesla mala uspech. Aj som sem pridala recept. Do tejto plnky zvyknem davat hladku muku namiesto pudingu.
akeber
škoda že nie je nafotený...ale podľa surovín určite super ukladám :)
3sandra3
ďakujem...
fotka bude, mám ju v mobile zatiaľ
@palokuchki dávaš namiesto pudingu múku, ,,, je v tej chuti nejaký rozdiel? ..alebo kvôli čomu? ..nech sa priučím
orchidea
Orechová torta, tak tá je vždy výborná, tiež robievam podobnú. Škoda že nie je foto.
evanaaa
3sandra3, Palokuchki mala asi na mysli nadstavovaný krém, ktorý sa niekedy robieval ( kedysi sa nerobil z pudingu), keď sa uvaril sladký bešamel s mliekom a hl.múkou a potom sa zašľahalo maslo, aj ja som tak robievala. Aspoň si myslím, že ten mala na mysli Palokuchki.
napocska
Vyskusala som tvoju tortu a bola velmi dobra. Este ju budem urcite
piect na nejaku slavnostnu prilezitost.
Dakujem za recept.
3sandra3
@napocska ďakujem, to sa teším, že si spokojná s touto tortou, ja som ju tiež piekla nedávno na sestrine 40. narodeniny, tiež všetkým chutila...
irenaw
ahoj @3sandra3 vybrala som si tvoju tortu z troch finalistov a neľutujem. je výborná. cesto aj krém presne podľa mojich predstáv. akurát som do krému pridala viac orechov a trochu rumu, má to byť pre pána ;-) tentokrát potiahnutá mandľovým marcipánom, má to byť vtipný darček. ale pri najbližšej rodinnej príležitosti robím poschodovú, poliatu čokoládou. ďakujem za recept.

3sandra3
Ďakujem Ti , @irenaw . Teším sa , že si si vybrala práve môj recept. Tá Tvoja tortička vyzerá fakt skvele, krásne Ti to vyšlo. Vďaka ešte raz :-)
margaretka28
@irenaw no teda parádne bačkory si upiekla a aj tá palička vyzerá ako naozajstná, super !! Recept na tortu sa mi tiež páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia