Orechová torta

Autor receptu: hortenzia51

Túto tortu som piekla k svojím narodeninám.Natrela ju bielym talianským zamatovým krémom.Tento krém mám od vareškárky-Hanky=honestka= Vložila som túto tortu na jej podnet.

16 KS
porcií

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si dve kusy orechovej piškoty. Ja šľaham celé vajcia z cukrom.Zmiešame si muku z orechamy a práškom do pečiva.Keď sú vajcia vyšľahané do peny pridaváme po lyžiciach muku.
  2. Kým nám piškotové korpusy vychládnu urobime si krém.
  3. Najprv si dáme uvariť cukrový sirup - do nádoby si dáme cukor z vodou a miešame kým sa nerozpusti potom varíne na 120 stupňov-na niť. Medzi tým si vyšláhame bielka s cukrom na tuhý sneh.Do tuhého snehu prilievame pomalý horúci sirup,poriadne to vyšľahame.Nemúsime čakať kým nám sneh vychládne hneď do horúceho po kuskoch zašľahame maslo na najvyššiom stupní pridáme vanilkový extrát-možeme pridať aj inú esenciu alebo citronovú šťavu 2 kl.Šľahame ešte takých 5 min. Krém bude veľmi jemný a lesklý.==tento krém je dopodrobná napísany v kuchárskej knihe vareškárky==honestka...alebo si pozrite na YOU Tube MUSSELINE BUTTERCREAM.
  4. Vychládnuté korpusy som prekrojila napolý a natrela ribezľovým džemom.stred bielým krémom. Celý je natretý tiež krémom, boky ešte posýpala struhaným kokosom.Aj keď torta je orechová.
  5. Ozdobila som ju s tým istým krémom. Ružičky som si robila zo zdobičkou na ruže.