Orechová torta
Orechová torta

Orechová torta s medovým krémom a čokopolevou fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 8. mája 2023
Orechová torta s medovým krémom a čokopolevou (fotorecept)
Foto: helena10

Suroviny

Orechový korpus:
260 g mleté
100 g
4 ks
štipka
2 PL vlažná
1/3 KL
Na natretie korpusu:
Mascarpone krém s medom:
250 g
70 g
1 PL
Čokoládová poleva:
150 g
4 - 5 PL
Na zdobenie:
 mleté




Postup

  1. 1

    Z vajec oddelím žĺtky od bielkov. Z bielkov so štipkou soli vyšľahám sneh. Vaječné žĺtky vymiešam s cukrom, orechmi, kypriacim práškom, vodou a nakoniec jemne primiešam sneh vyšľahaný z bielkov.

  2. 2

    Cesto rozotriem do okrúhlej 23-24 cm formy, ktorej dno som vystlala papierom na pečenie. Bok formy som natrela olejom a posypala troškou múky.

  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20 minút. Kontrolujem špajľou.

  4. 4

    Kým chladne upečený korpus, pripravujem si krém. Vyšľahám mascarpone s medom a kakaom.

    Orechová torta s medovým krémom a čokopolevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Orechový korpus najprv natriem brusnicovým džemom. Na džem natieram krém. Na noc nechám v chladničke.

  6. 6

    Potom vrch torty zalejem bielou polevou, ktorú si pripravujem vymiešaním čokolády a oleja nad parou. Ozdobím podľa vlastného vkusu – mletými vlašskými orechami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia