Orechová roláda s kivi

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. apríla 2016
Orechová roláda s kivi
Foto: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
8 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
4 ks
80 g
1 bal
1 bal (40 g)
50 g
Na náplň:
1 bal (40 g)
300 ml
60 g
200 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny. Zlatý klas, sneh a orechy vareškou zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /><br /> Doba pečenia: asi 8 minút

  2. 2

    Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 60 g cukru. Krém necháme za občasného miešania vychladnúť.

  4. 4

    Kivi olúpeme a napicháme na špajľu.

  5. 5

    Do masla zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni po častiach vychladnutý krém. Plát rozvinieme a potrieme náplňou. Na náplň položíme kivi na špajli a roládu zrolujeme. Vytiahneme špajľu a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním roládu pocukrujeme.

  6. 6

    <b>TIP:</b> Pre rýchlejšiu prípravu môžeme roládu naplniť Krémovou náplňou vanilkovou.

    Orechová roláda s kivi - obrázok 6

Diskusia k receptu