Orechová roláda s kivi
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
4 ks |
|
80 g |
|
1 bal |
|
1 bal (40 g) |
|
50 g |
|
Na náplň: | |
1 bal (40 g) |
|
300 ml |
|
60 g |
|
200 g |
|
5 ks |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny. Zlatý klas, sneh a orechy vareškou zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /><br /> Doba pečenia: asi 8 minút
- 2
Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Plát stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 60 g cukru. Krém necháme za občasného miešania vychladnúť.
- 4
Kivi olúpeme a napicháme na špajľu.
- 5
Do masla zašľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni po častiach vychladnutý krém. Plát rozvinieme a potrieme náplňou. Na náplň položíme kivi na špajli a roládu zrolujeme. Vytiahneme špajľu a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním roládu pocukrujeme.
- 6
<b>TIP:</b> Pre rýchlejšiu prípravu môžeme roládu naplniť Krémovou náplňou vanilkovou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu