Orecchiette con cima di rapa
Autor receptu: frezia
Cime di rapa,po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska.
Je to stary taliansky recept,pochadzajuci z Apulie. Listy kvaky maju velmi
zaujimavu,pikantnu chut. Toto jedlo sa pre jeho vynimocnost rozsirilo nielen do celeho
Talianska,ale vari sa aj v Nemecku v dobrych Trattoriach.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si vsetky potrebne ingrediencie.
- Z cime di rapa otrhame väscie stare listy (po ocisteni je z neho polovica pôvodnej váhy),
- Nadrobno pokrajame feferonku,cesnak,cibulu a paradajky.
- Do panvice dame olivovy olej a do horuceho pridame feferonky,cesnak a cibulu. Kratko oprazime a pridame paradajky.
- Medzitym sa nam v slanej vode za 10 minut uvarili listy z chime di rapa,
Pridame ich taktiez do panvice a premiesame.
- V tej istej vode uvarime orecchiette (vyzeraju ako uska) al dente a pridame ich k zmesi na panvici a parkrat prehodime. Osolime a okorenime cerstvo namletym korenim.
- Na zaver pridame postruhany parmezan,este to vsetko parkrat prehodime a ihned podavame.
Dobru chut,vyskusajte,neolutujete.