Orecchiette con cima di rapa

Autor receptu: frezia

Cime di rapa,po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska. Je to stary taliansky recept,pochadzajuci z Apulie. Listy kvaky maju velmi zaujimavu,pikantnu chut. Toto jedlo sa pre jeho vynimocnost rozsirilo nielen do celeho Talianska,ale vari sa aj v Nemecku v dobrych Trattoriach.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si vsetky potrebne ingrediencie.
  2. Z cime di rapa otrhame väscie stare listy (po ocisteni je z neho polovica pôvodnej váhy),
  3. Nadrobno pokrajame feferonku,cesnak,cibulu a paradajky.
  4. Do panvice dame olivovy olej a do horuceho pridame feferonky,cesnak a cibulu. Kratko oprazime a pridame paradajky.
  5. Medzitym sa nam v slanej vode za 10 minut uvarili listy z chime di rapa, Pridame ich taktiez do panvice a premiesame.
  6. V tej istej vode uvarime orecchiette (vyzeraju ako uska) al dente a pridame ich k zmesi na panvici a parkrat prehodime. Osolime a okorenime cerstvo namletym korenim.
  7. Na zaver pridame postruhany parmezan,este to vsetko parkrat prehodime a ihned podavame. Dobru chut,vyskusajte,neolutujete.